mandag 21. november 2011

Rømmegrøt

I helgen så lagde jeg rømmegrøt på Røros rømme. Denne rømmen er ganske søt og grøten blir ikke så veldig syrlig, men den blir veldig god. Vil du ha litt syrligere grøt, så bruk vanlig seterrømme, eller halvparten av hver type. Jeg brukte:

5 dl Rømme fra Røros
5 dl Melk, ekstra lett
2 dl Økologisk hvetemel fra Hollie Mølle
1 ts Salt

Kok opp rømmen og la den småkoke i 5 minutter. Sikt så inn havparten av melet, og rør godt. Da vil rømmen skille seg, og skille ut smør. Hell av smøret og rør til du har skilt ut det meste av smøret. Sikt så inn resten av melet mens du rører godt. Spe så den resterende massen med melken litt etter litt, samtidig som du rører godt. Fortsett med dette under stadig omrøring inntil rømmegrøten har en fin konsistens, og rør til slutt inn saltet. La den småkoke i 5 minutter før den serveres.

Server med smøret som du helte av rømmen, pluss kanel og sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar