fredag 4. november 2011

Sushi

Her om dagen lagde jeg sushi. Sushi er sunn og god mat, men det tar litt tid å lage. Jeg brukte bare en fiskesort, lakseloin fra Frøya som er i samme klasse som Salma om ikke litt finere skåret. Jeg skulle selvsagt hatt flere fisketyper, men her satt budsjettet stopp. I tillegg må hvit fisk fryses før man lager sushi på grunn av faren for parasitter og det hadde jeg ikke tid til å forberede da dette var ren impuls. Kamskjell og scampi kunne også gjort seg bra her.

For disse 2 porsjonene brukte jeg:

1/2 lakseloin fra Frøya
250 gram sushiris
2 sps japansk riseddik
Agurk
Vårløk
2 flak med sushi nori tangark
Syltet ingefær
Soyasaus, vanlig Kikkoman
Wasabi

Kok sushiris i henhold til anvisningen på pakken. Kok først i 10 minutter og ta den av platen og la den trekke i 10 minutter til. Sørg for at alt vannet er absorbert og at den ikke er våt. Rør så inn 2 sps. japansk riseddik.

Lag først makirullen. Bruk en balsamatte for å rulle sammen makrullen. Llegg balsamatten på en fjel, og legg på et ark med nori. Legg et tynt lag med sushirisen på 3/4 av noriflaket og la 1/3 av arket mot langsiden være fri for ris. Legg så på strinlet agurk og vårrull, og gjerne strimler av avicado hvis du har. Bruk så balsamatteb til å rulle sammen makirullen. Start fra den siden hvor risen er og rull i mot siden uten ris. Klem rullen sammen til den får en fin form.

Lag så futomaki og temaki. Futomaki er rullen du ser på nildene med rogn på toppen. Der er en tykk rull hvor der er ris i bunn, og rogn på toppen. Temaki er den som ligner et kremmerhus. For futomakien kutter du en 4 cm bred strimmel av nori og så lager du en ball av sushiris. rull noristrimmelen rundt risen slik at den danner en vegg rundt risen. Pass på at risen bare er litt over havlvveis opp mot kanten slik at du får plass til rognen.Fyll så opp med laks og rogn og pynt med vårløk.

Foe temakien kutter du en trekant av noriarket, og kutter av litt i 2 av hjørnene. Legg på ris og laks og en strimmel agurk og vårløk, og rull sammen til et kremmerhus. Som du ser på det ene bildet, så er ikke dette helt lett, og det ble ikke bra resultat. Men det smaker det samme heldigvis.

Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær- Alle ingrediensene får man i velsass orterte butikker.Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid Sushi - Arne Austbø Jørgen Vidnes  Sushi på norsk - Kulinarisk akademi Lisa Westgaard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar