lørdag 29. oktober 2011

Torsk med potetmos og bacon

Torsk er sundt og godt, og her er en ovnsbakt varinat som er enkel og lage og som blir veldig god. Sørg for at du får tak i en fersk og fin torskefilèt og helst selvfisket.

Ingredienser to 2 personer:

800 gram torskefilèt
5 poteter
2 pakker bacon
1 pakke cherrytomter
1 pakke ruccolsalat
1 dl melk
150 gram smør
Olivenolje
Balsamico

Skrell potetene og kok til de er møre. Kutt torsken i passende stykker, og legg stykkene i godt saltet kaldt vann, og la de ligge i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.

Kutt baconet i passe biter og stek på ganske lav varme til de er småsprø. Ta vare på stekefettet.

Ta torsken ut av vannet, tørk av godt, legg dem i en ildfast form og la de stå i ovnen i 15-20 min. Samtidig som fisken steker, så lager man potetmos. Hell vannet av potetene og tilsett smør og litt melk. Mos det sammen med en potetmoser. Tilsett melk og smørt til passe konsistens mens du stapper mere. Tilsett til slutt litt salt og revet muskatnøtt.

Lag en enkel salat av cherrytomater og ruccola. Del tomatene i 2, og bland dem sammen med ruccola'en. Lag en enkel dressing av olivenolje og balsamico, og hell over salaten.

Anrett resten ved å først legge på potetmosen, legg så fisken oppå. Legg baconet ved sidenen og server med baconfettet til de som ønsker.Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar