lørdag 22. oktober 2011

Kyllingsuppe

Dette er en av mine favorittsupper, med mye hvitøk, ingefær og chili. Det gir mye smak, men suppen blir ikke så sterk som man skulle tro. Ingefæren og chilien er her for å gi mye smak, ikke for å gjøre det så veldig sterk. De andre ingrediensene demper krydderene, og får frem deres utrolig gode smaker.

Til suppe for 3 personer bruker jeg:

2 kyllingfilèter
1,5 liter vann
2 terninger kyllingbuljong
2 dl fløte
ca 200 gram tomatpurè
2 dl røde linser
1 løk
1 tomat
4 fedd hvitløk
1 søtpaprika
2 røde chili (store, eller 3 mindre)
Fersk ingefær, bit på ca. 2x3 cm.
1 ts kummin

Kok opp vannet og bland inn kyllingbuljongen. Kutt ingefær, persille, løk og hvitløk og ha det oppi. Tilsett linsene og la det småkoke i 15 minutter. Kjør så blandingen i en blender eller med stavmikser til alt blir finfordelt. Sett kjelen tilbake på platen, og bland inn tomatpurè til du får en fin mørk orange-rød farge. Finkutt chili og kutt søtpaprikaen i tynne strimler ca 1,5 cm lange. Bland dette inn i suppen og tilsett kummin. Kutt så kyllingfilèten i terninger, og ha det i. La det småkoke i 5-10 minutter, og den er ferdig.

Får å få den spesielle smaken på denne suppen som jeg er ute etter, så bruker jeg å ta i litt mindre ingefær og chili i begynnelsen, for så å tilsette resten finkuttet litt etter litt mot slutten. For hver gang du smaker og tilsetter litt mer, så vil du kjenne en veldig god smak kommer frem. På denne måten kan du også stoppe når du synes den er sterk nok. Men bruk mye ingefær og chili, for det er det som gjør denne suppen.

Du kn gjerne sløyfe linsene. De gjør at suppen får en litt kornete konsistens, men den blir fyldig og mettende, og linsene er med på å gjøre den tykk og fin. Uten linsene vil konsistensen bli finere, men for å få den til å tykne må du kanskje bruke maisenajevning.Annonse:

Thaimani - Terje Ommundsen1 kommentar:

  1. Suppen smaker utrolig godt! Kan virkelig anbefales og ellers er den enkel å lage...

    SvarSlett