onsdag 26. oktober 2011

Pide med spinat og fetost

Pide er tyrkisk brød eller pizzalignende småretter. Det er veldig godt som en enkel middag eller lunchrett. Jeg lager den i dag med spinat og fetaost, men man kan variere i det uendelige. I Italia finner man også slike retter. men jeg husker ikke det italienske navnet.

Start med å lage en deig med 1,5 dl hvetemel eller speltmel. Bland dette med litt tørrgjær, ca 1/4 ts,  litt satt og 0,6 dl vann. Bland dette sammen og la det heve i 40 minutter.

Form deigen på en melet stekeplate lik en liten rund pizza, og legg på litt tomatpurrè og spinat og fetaost. Et tips er å kjøpe tomatpurrè i tube, og bruk 2 runder med purrèen på deigen. Legg spinaten og osten på, og brett inn sidene på deigen slik at den blir båtformet.

Stek på 250 grader i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar