lørdag 13. oktober 2012

Fjellørret surret i Rømme


Jeg husker fra barndommen at vi ofte var på fjellet og fisket ørret. Om vi var heldige å fikk noen fisk, så var belønningen om kvelden ørret surret i rømme. Det er mye tilbehør som passer til ørret som salsa verde, fløtesaus, soyasaus, eller bare med stekesjy, salat, tomat og agurk. Uansett tilbehør, så er det ørreten som er høydepunktet. Jeg velger her å surre den i rømme med kantareller og servere med agurksalat og cherrytomater.

1 Fjellørret (350-500 gram)
1 Beger Rømme
1/4 Agurk
150 gr Kantareller
Noen Cherrytomater
Vann, Eddik, Sukker og Salt til Agurksalat
Salt og Pepper

Start med å lage agurksalaten. Bland vann,eddik, sukker og salt og bruk en ostehøvel til å lage fine skiver. Legg agurkskivene i laken slik at den får tid på seg til å trekke til seg laken og smaken.

Stek så kantarellene. Stek dem først i en tørr panne til de har gitt fra seg væske, og tilsett deretter smør i pannen og stek dem videre til de er lett brunet. Legg dem på en tallerken inntill videre. Ikke skyll av stekepannen, men bruk den videre til å steke fisken. Da mister man ikke de gode smakene fra stekingen av kantarellene.

Fjern skjellene på ørreten med en kniv. Fordel salt og pepper på ørreten. Både på skinnsiden og i buken.Smelt smør i pannen, og stek ørrerten hel. Bruk ca. 3-4 minutter på hver side. Er ørreten stor, kan mad filetere den i to halvdeler på langs, og steke den på skinnsiden uten å snu den.

Etter at ørreten er brunet god, tilsetter man rømme i pannen og tilsetter kantarellene. La det surre i pannen under lokk i 5 minutter. Del cherrytomatene i 2. Server ørreten hel på en tallerken sammen med rømmesausen, kantarellene, tomater og agurksalat.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar