søndag 7. oktober 2012

Lam Indrefilèt med Kantareller

Lammesessongen er i gang, og i dag kjøpte jeg lam indrefilèt. Dette er, sammen med reinsdyr filèt, noe av det beste kjøttet man kan få . Små delikate biter som er supermøre, men man trenger et par filèter til hver person. Jeg kjøpte en pakke fra Gildes serie Hallingskarvet som inneholder 4 filèter, og det holder til 2 porsjoner, og det blir ca. 60 kr per person for kjøttet. Kantarellene kan man plukke selv, og rosenkålen er ikke alt for dyr, så man kommer under hundrelappen per person.

For 1 Porsjon:

2 Lam Indrefilèter
ca. 8 Rosenkål
250 gr Kantareller
1 1/2 dl Fløte
Kraft
Salt & Pepper

Start med å koke opp vann til rosenkålen, og stek kantarellene. Kantarellene stekes først uten smør til de har gitt fra seg kraften. Øk varmen og stek dem godt med salt og pepper. Ta kantarellene over på en tallerken og la de vente der. Rens rosenkålen ved å skjære av stilkfestet og blader som ikke ser gode ut.

Stek lammefilètene i ca. 3-4 minutter på hver side, og pakk dem inn i aluminiumsfolie for å hvile i 5-19 minutter. Leg liker at den er rosa i midten, så sjekk hele tiden under stekingen at den er myk når man klemmer på den, og ikke blir hard under stekingen.

Legg kantarellene tilbake i stekepannen og tilsett litt kraft og fløte. Jeg brukte kraft fra Touch of Taste som er en sterk kraft, så bruk ganske lite. Tilsett salt og pepper når sausen har kokt inn. Tilsett så kraften som filètene har gitt fra seg i folien

Del opp filètene i passe biter, og server med rosenkål og kantarellsausen.

Liker du denne så kan du prøve en av disse:
http://solokokk.blogspot.no/2013/07/reinsdyrfilèt-med-sterssopp-og.html
http://solokokk.blogspot.no/2012/12/reindyrfilet.html
Annonse:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar