lørdag 15. mars 2014

Chilimarinert Kylling

Helstekt kylling er enkel mat, og her lager jeg en chilimarinert variant for å få en smakfull kylling.

1 Hel Rå kylling
1/2 Søtpotet
1 Hvitløk
1 Rødløk
1 Bunt Persille
Crispisalat
2 Tomater
3 Reddiker

Marinade:

1 Sitron
2 Røde Chili
1 Hel Hvitløk
3 ss Paprikapulver
1 ss Cayennepepper
1 Terning Ingefær (2x2 cm)
2 ts Svart Pepper
1 ts Hvit Pepper

Start med å blande sammen ingrediensene til marinaden. Skjær av skallet på sitronen. Bland avt sammen i en foodprosessor eller stavmicer til en fin konsistens. Ha kyllingen i en plastpose og tilsett marinaden. Gni marinaden godt inn på skinnet, i buken og gjerne under skinnet der man kommer til. La kyllingen marinere i posen i flere timer.

Legg kyllingen i en ildfast form sammen med feddene fra en hel hvitløk. La skallet være på feddene. Del den halve søtpoteten i to båter og legg i formen sammen med kyllingen. Stek på 180 grader i ca. 1 time eller til steketermometeret viser 65 grader. Stikk gæjrne en spiss kniv inn mellom lår og skrog. Er saften som renner ut helt blank, så er den ferdigstekt. La kyllingen hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i serveringsbiter.

Lag en salat av persille, crispisalat, tomat, rødløk og reddiker. Server kyllingen med stekesjy, salat, hvitløksbåter og søtpotet.

3 kommentarer:

 1. Likte marinaden veldig godt, men prøvde denne med kyllingfilet. Det ble tørt :/ Må nok bruke hel kylling neste gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin,

   Hyggelig å se at du er inne nå og da på bloggen. Det er faktisk lettere å få til en saftig kyllingfilèt enn en saftig hel kylling. Når du steker en hel kylling, så blir filèten raskere ferdig stekt enn lårene slik at noen deler av kyllingen blir saftig, og andre dler blir ofte litt tørre. For å få en saftig kyllingfilèt gjør du slik:

   Legg filèten i en liten ildfast form, og stek den i 10-12 minutter på 200 grader i ovnen. Når den er ferdig så dekker du til formen med aluminiumsfolie, og lar den hvile i 10 minutter. Du vil bli overaskert over hvor saftig den blir, og du trenger ikke å kjøpe dyr Stangekylling for å få et bra resultat. Jeg kjøper alltid vanlig hel kylling fra Prior.

   Et tips er å kjøpe en hel kylling, skjære av filètene og lårene, for så å bruke de hver for seg til flere middager. Kok så kraft på skroget, så får man deilig kraft i tillegg som man kan bruke i sauser eller suppe. Da holder en kylling til 4 middager for en person.

   Lykke ti!

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett