tirsdag 18. mars 2014

Kylling Med Sennep og Honning

Dette er en veldig lett rett å lage, og den blir alltid vellykket bare man ikke steker den for lenge. Sennep og honning gir en deilig og spennende smak. Kyllingfilèten blir alltid veldig saftig bare man ikke steker den for lenge. Perfekt alenemat. Bruk en god Dijonsennep og flytende akasiehonning, så er denne retten garantert i boks. Jeg hadde denne kyllingfilèten i kjøleskapet etter at jeg lagde "Kylling Hunan" i forrige post. For en alenehusholdning holder en kylling til 3-4 middager, pluss at man får et par desiliter god kraft.

1 Kyllingfilèt
3 ts Dijonsennep
2 ts Akasiehonning
Litt Salat
1/3 Søtpaprika
1-2 Reddiker
1 ts Wasabi og Sesam krydderblanding fra Santa Maria
Olivenolje
Balsamicoeddik

Bland sammen sennep og honning. Legg filèten i en liten ildfast form og smør den inn med sennepsmarinaden. Legg godt med marinade på toppen. Strø over krydderblandingen, og stek alt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Skjær paprika og reddik i fine skiver, og bland sammen salaten. Hell på litt god olivenolje og balsamicoeddik.

Når kyllingen er ferdig stekt så tar jeg og dekker formen med aluminiumsfolie, og lar den hvile i 10-15 minutter. Så er alt klart for servering. Bruk stekesjyen som saus. Man kan også bruke lår i denne oppskriften, men da må de steke i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar