onsdag 12. mars 2014

Krydret Kyllinggryte

Jeg lot meg inspirere av NRK's serie om krydder, og lagde denne i inspirasjon av programmene. Oppskriften er tatt ut av mitt eget hode, men resultatet ble utrolig godt.

1 Fersk Kylling
1 Stor Pastinakk
1 Søtpaprika
1/2 l Kyllingkraft
1/2 l Rødvin
2 Kanelstenger
4 Laubærblad
8-12 Nellikspiket (avhengig av smaksstyrke man vil ha)
1/2 ts Malt Kardemomme
1/2 ts Malt Korianderfrø
1/3 ts Kayennepepper
1/3 ts Cummin
1/2 ts Malt Muskat

Skjær av lårene av kyllingen. Skjær så skråget fra, og la filètene og vingene henge sammen. Det gjør man ved å skjære av rygg og brystben fra filètene og vingene. Del filèten i to slik at den del av fileen henger med vingen. Fres så kylllingen lett i en stekepanne.

Ta en mellomstor kasserolle og ha i krydderene og laubærblad. Kok opp og la det koke lett i 15 minutter og så tilsett kyllingdelene, lår og de to delene av filètene. Kok til kyllingen blir gjennomkokt. Når det er 10 minutter igjen av kokingen, så deler man pastinakken i to, kutter paprikaen i store biter, og koker sammen i gryten til den er ferdig. Så er det bare å servere. Kryddersmakene blir helt enestående sammen med kyllingen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar