fredag 6. juli 2012

Spaghetti med kremet laks

Dette er en rett som er enkel og rask å lage, og samtidig utrolig god. Ikke minst viktig når man har en enmannshusholdning, er at den ikke inneholder mange ingredienser. Bruk den laksen du har, men pass på at den er av god kvalitet da den ikke skal varmebehandles lenge, og jeg synes den skal være litt rå i midten slik at laksen er saftig. Ingenting er så trist som tørr overkokt laks.

Jeg brukte:

150-200 gr Salma Laks (her kan du godt bruke andre typer, da den blir varmebehandlet)
Spaghetti til en person (150 gram?)
1/2 boks Creme Fraishe
2 fedd Hvitløk
En god bunt med gressløk (1/2-parten av de i potte)
Revet fersk Parmesan
Wasabi & Sesam krydderblanding fra Santa Maria (grovmalt pepper er et godt alternativ)

Kok opp vann, og kok spaghettien etter anvisning på pakken. Samtidig så klargjør man alle andre råvarene ferdig, slik at alt kan gå raskt etter at spaghettien er ferdig kokt. Kutt laksen i fine strimler, kutt opp gress- og hvitløken. En liten pakke Salma "back loin" er 300 gram, så jeg brukte en halv pakke. Så har jeg middag i morgen også.... Og man har jo en halv boks creme fraishe, og en halv potte gressløk igjen.

Når spaghettien er "al dente", så hell av vannet. Vær rask og tilsett laks, gess- og hvitløk og rør forsiktig inn, tilsett creme fraishe og krydderet. Siden mengden av spaghetti er ganske liten siden det bare er en porsjon, så kan det hende at man ønsker å sette kasserollen et minutt tilbake på platen for å få ønsket konsistens og varme, men pass på å rør forsiktig slik at laksen beholder formen. Ett minutt bør være nok. Jeg liker at laksen er på grensen mellom kokt og rå, men det er en smakssak. Ikke kok for lenge, for da blir laksen tørr. Da er den ferdig til servering. Riv fersk parmesan over pastaen til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar