søndag 1. juli 2012

Frittert Calamaris

Som en enkel og god forrett kan man bruke Calimaris (eller akkar som det heter her hjemme). Er man heldig så kan man få akkar på fisketur, og da er forretten den dagen gitt seg selv.

Til Calamaris:

1-2 Akkar
1 dl Hvetemel
2 ss Maizena
0,5 dl Vann

Tilbehør:
1 dl Youghurt
4 fedd Hvitløk
1 ts Salt
1 Neve Finhakket Persille
1/2 Neve Finhakket Mynte
1 ss Sitronsaft

1 l Olje til frityrsteking.

Lag er "battermix" eller en frityr miks av hvetemel, maizena, salt og vann. Rør dette til en løs deig.

Rens Akkaren, og skjær fine ringer av kroppen. Dypp disse i frityrmixen slik at de blir ordentlig dekket av deigen, og frityrstek i olje. Friter ringene.

Youghurten blandes med knust eller finhakket hvitløk, litt salt, persille, mynte og smaksett med litt sitronsaft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar