Siden jeg kjøpte et dusin østers i går og gratinerte fire av dem, så tenkte jeg at østers naturell ville bli en fin lunch i dag.
4 Østers
1 Sjalottløk
3 Sitronbåter
3 ss Hvitvinseddik
1 ss Riseddik
1 ss Mirinsaus
Start med å åpne østersene. Dette kan være vanskelig med noen skjell, men bruk tålmodighet. Ta en østerskniv. Ikke bruk de brede og butte knivene som selges for designens skyld, men bruk en tynnere, spissere og lengre østerskniv, så går det mye bedre. Start med å lirke kniven mellom skalldelene i den delen av skjellet hvor skalldelene er festet i hverandre. Lirk kniven inn og vrid. Pass på at vannet i østersen ikke helles ut. Løsne skellinnholdet fra skallet slik at de blir lettere å spise.
Finhakk en sjalottløk og bland med eddik og mirinsaus. Press saften ut av en av sitronbåtene og tilsett eddikblandingen. De 2 sitronbåtene som blir igjen serveres sammen med østersen.
Server alt i et litt dypt fat, gjerne fyllt med isbiter og frisk tang. Ediksausen tilsettes i det man spiser dem, pluss litt sitron.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar