onsdag 11. juli 2012

Stromboli - Pizzarull

Stomboli er egentlig en liten øy nord for Sicilia med en veldig aktiv vulkan. Roberto Rosselini regisserte også en film som het "Strombili" med Ingrid Bergman i hovedrollen. Stromboli'en her er en type pizzarull som man mener stammer fra en italiensk restaurant i Essington utenfor Philadelphia. Altså ikke en tradisjonell italiensk rett, men oppkalt etter øyen.

For meg er dette et godt og enkelt alternativ for pizza, mere som en lunsjrett som kan tas lett med over alt. Man kan også forme dem so piroger eller små calzoner. Deigen er basert på en standard pizzadeig.

Oppskriften er til 2 poersoner.
Deigen:

2 dl hvetemel. Jeg brukte tipo '00'
1 dl vann
2 ts tørrgjær
1 ss olivenolje

Til fyllet:

Deigen ovenfor
Toamtsaus. Her brukte jeg ferdigkjøpt fra "Villa Paradiso" for å gjøre det enkelt.
Noen skiver god røkt/kokt skinke
Hvit ost
Litt Ricotta

Jeg bruker vanligvis mozarella på pizza, men her skal man lage en rull og da er det en fordel å beskytte deigen for fyllet slik at den ikke blir deigete i midte. Jeg brukte derfor vellagret ekte Gauda og litt riccotta.

Form deigen til et rektangel, og ikke som en sirkel som når man lager pizza. Lag den litt avlang. Hev i 20 minutter. Start så med i legge på skiver med høvlet gouda. Dekk deigen med ost på midtpartiet, men la 2 cm ved kantene være bare, slik at kantene kan forsegles etter at man har rullet den sammen.

Legg så på et tynt lag med tomatsaus, ricotta og skinke. Bruker man tomatpurè, så må man krydre med oragano eller tinmian. Avslutt alltid med skinken da den skal sørge for at det blir en barriere mellom fyllet og deigen slik at midten ikke blir deigete under steking. Bruker man ikke tomatsaus, så er dette unødvendig.

Rull så sammen alt fra langsiden, og forsegl endene og langsiden godt slik at det blir en lukket pølse. Legg skjøten ned mot bakepapiret, og kutt fine kutt på oversiden med en tapetkniv. Stek på 200 grader i 15-20 minutter til den har en fin farge.

Et tips er at når man lager dette, så lag flere små og frys en del av dem etter heving. Da har man rask mat når man trenger det.


Annonse:

Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom - John Rørdam Pål Rødahl

2 kommentarer:

 1. Dette høres ut som en vanskelig oppskrift, med den er jo easy og lage!

  Jeg er 11 år og lagde det helt alene når mamma og pappa var på jobb :)
  vært og prøve!
  hilsen libbilibbi1

  SvarSlett
 2. Så utrolig kult å høre:-)Og du har helt rett, den er ikke så vanskelig. Og så kan man variere med forkjellig godt fyll. Den er også god kald, og så passer den mye bedre i matpakken eller i ryggsekken enn en flat pizza.

  SvarSlett