søndag 17. juni 2012

Grillspyd Med Indrefilèt Og Tyrkisk Grillkrydder

Noe av det beste jeg kan få av mat er tyrkisk kebab og köfte. Grrnselinjene mellom disse rettene er uklare, da köfte kan være alt fra kjøttboller til flate skiver av kjøttdeig som serveres i brød på samme måte som en hamburger. Kebab kan også være grillspyd, som f.eks. shish kebab. Varianten jeg har laget er basert på indrefilèt (mignongsiden, den tynne delen av filèten).

Krydderblandingen jeg brukte er kjøpt i Tyrkia. Hovedingrediensene er salt, sukker, tørket løk, hvitløk, timian,svart  pepper, eddik, rød pepper, kummin, korianderfrø, selleri, og sennep. Slike krydderblandingene får du i tyrkiske innvandrerbutikker.

Ingredienser til 2 grillspyd for  person:

1 Godt Stykke Kjøtt (jeg brukte indrefilèt). Bruk gjerne lam i stedet.
Tyrkisk Grillkrydderblanding. Her kan selvsagt andre grillkrydder brukes, men man får ikke den autentiske smaken som er på tyrkisk mat.
3 Fedd Hvitløk
1 Liten Løk
2 Tomater
1 Grønn Paprika
3ss Olivenolje
1ss Soyasaus

Bland krydderblandingen med olivenolje og soyasaus, og bruk en hvitløkspresse til å presse de 3 feddene og bland inn i sausen. Tildett så krydder i en passe mengde etter smak. Kutt kjøttet i terninger som passer et grillspyd, og bland inn. La dette marinere noen timer.

Når kjøttet er marinert en stund, så finn frem grillspyd. Jeg bruker bare asiatiske bambusspyd som fungerer greit. Kutt Løk og tomat i fire deler, og paprikaen i passe biter, og tre dette inn på grillspydet.

Grill på høy varme i noen minutter. Kjøttet trenger ikke lang tid, da jeg bukte indrefilèt, men pass på at grønnsakene er blitt grillet nok, men ikke overdriv. 4 minutter totalt bør være maksimum.


Annonser:

Istanbul - Pat Yale Rebecca Erol Katarina Nordli Harald Nordli Finn Valgermo

1 kommentar:

  1. Hei!
    Takk for tipset om osten "Kraftkar", den skal jeg prøve å få tak i!:) Her var det mye lekkert og fristendes og finne, veldig inspirerendes lesning og flotte bilder!
    Hilsen Anne Karin (Anne Karins Mat og Vin)

    SvarSlett