lørdag 17. september 2011

Spaghetti Carbonara

Spaghetti carbonara er noe av det enkleste man kan lage som en alenerett, og jeg lager det ofte når jeg vil ha noe enkelt og godt. I Norge ser vi ofte carbonara som bader i fløtesaus med erter og annet rart. Dette er ikke carbonara. I Italia finner du ikke slikt. Der lages den av spaghetti, panchetta (bacon), egg og ost. Jeg har her laget en porsjon, men multipliser den opp for flere.

Du trenger til en person:

Spaghetti nok til en person
1/2 pakke bacon (60-80 gram)
2 egg
Revet parmesan eller pecorino romano (80-100 gram)
Grovmalt pepper

Bruk den spaghettien du liker best, og kok den etter anvisning på pakken. Kutt baconet opp i fine biter, og stek den på ganske lav varme intill den får fin farge og blir litt sprø. Jeg brukte skivet bacon, men det er bedre å kjøpe bacon i ett stykke å og lage terninger. Er du så heldig å få tak i panchetta i helt stykke, så prøv det. Panchetta er en italiensk type urøkt bacon som er laget av buklist eller tynnribbe fra svin, og tørket i flere måneder. Den gir carbonaraen en fantastisk smak.

Separer eggene og bruk eggeplummene, men behold også litt v eggehvitten i blandingen. Bland eggene godt og tilsett revet parmesan eller pecorino til eggene. Bland inn halvparten av osten i eggene, og behold resten til å strø oppå den ferdige carbonaraen.  Når baconet er ferdig, så kjøl den litt ned og tilsett også baconet i eggeblandingen, og så tilsett kvernet pepper.

Når spaghettien er ferdig kokt så heller man av vannet, men behold litt av vannet igjen i gryten slik at det vil blande seg inn i carbonaraen. Når spaghettien fremdeles er varm og i gryten, så heller man egg og bacon blandingen over sphagettien samtidig mens man rører godt. Er den for tynn, så ha den litt på platen mens du rører. Men pass på at den ikke blir for tørr. Carbonaraen på bildet under ble litt for tørr.

Bruk resten av parmesanen til å strø over den ferdige retten.

På You Tube kan du se hvordan en italiener lager spaghetti carbonara:

http://www.youtube.com/watch?v=9c00Emu5a84Annonse:

To grådige italienere - Antonio Carluccio Gennaro Contaldo Chris Terry Bente Rannveig Hansen Italiensk vin - Arne Ronold Thomas Ilkjær Paolo Lolli Finn Årosin Madsen Ole Udsen Arne Ronold Culinaria Italia - Claudia Piras Ruprecht Stempell
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar