tirsdag 20. september 2011

Lammeskank

Høsten er sessongen for en av våre beste ressurser i matveien, nemlig ferskt lam. En lammeskank koster 50-60 kroner, og hva du bruker i tillegg er opp til budsjettet. Men en skank og en potet gir en veldig god middag. Jeg har valgt å legge til ferdigkjøpt lammekraft fra Jacobs Utvalgte, litt hvitløk, matrødvin og noen rosenkål. Matrødvin på flaske er veldig bra å bruke, og man kan bare bruke litt av denog spare resten til neste middag. En flaske til 30 kroner rekker til 3-4 middager. Dette gir en eksklusiv middag til en overkommelig pris.

Ingredienser:

1 lammeskank
Rosenkål
1 Potet
6 hvitløksfedd
Litt rosmarin, timian salt og pepper.

Jeg startet med å spekke 2 hvitløksfedd i lammeskanken. Stikk hull inn i skanken med en liten kniv, og press inn biter med hvitløk.

Så kokte jeg lammeskanken i 1 time i vann tilsatt krydder og 2 knuste hvitløksfedd.

I mellomtiden freser du 1/4 løk i litt olje til den blir blank. Tilsettt så lammekraft og rødvin og kok inn. Tilsett en del av kokevannet fra lammeskanken, og kok inn videre. Jeg kokte den inn fra mye væske til den nesten ble som sirup. Superkonsentrert og smakte veldig mye og godt.

Kutt en potet på langs i 4 deler og sett inn i stekeovnen i en ildfast form, og krydre den med salt, pepper og timian. Legg også ved 4 hele hvitløksfedd. Stek det sammen med lammeskanken i 40 minutter. Etter at lammeskanken har kokt, så legg den inn i stekeovnen sammen med potetene. Stek på 200 grader i 40 minutter.

Kok så rosenkål rosenkål i ca 4 minutter, og anrett alt og server. De hele stekte hvitløkene spises for seg ved å sugfe ut innmaten... så godt! Se også hvor mørk og konsentrert sausen ble. med ekstreme smaker. Når du koker skanken i en time før du steker den, blir den veldig mør og stekingen gjør den sprød og god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar