Jeg baker ofte, og jeg eksperimenterer mye med mel. Jeg bruker som oftest økologisk mel og helst fra ulike typer av "urmel" som enkorn, spelt og emmer. I tillegg søker jeg etter kvalitetsmel av hvete og av rug.
I Norge har vi tradisjoner på mel, men det er få prodosenter som utnytter potensialet for nye meltyper. Unntakene er Holli mølle og Kvelde Mølle.
Kvelde Mølle i Vestfold produserer kvalitetsmel av hvete, rug og spelt. Holli Mølle i østfold produserer mel av hvete, spelt, rug, enkorn og emmer.
I Sverige har de mange produsenter av kvalitetsmel. Når jeg er i Sverige sørger jeg for å kjøpe Hvetemel spesial fra Kungsørnen, mel fra Saltø Kvarn og den fantastikse Ølandshveten. Ølandndshvete er veldig rikt på protein og gir fantastiske resultater. Manitoba Cream er et hvetemel du får i Sverige som er rikt på proteiner, tåler mye elting og gir fine brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar