fredag 19. august 2011

Pepperfrukt med tomatsalsa

En forrett som er enkel og som jeg er veldig glaa i er grillet pepperfrukt med tomatsalsa kokt med hvitløk og persille. Den er like god varm, lun og kald.

Ingregiensene for 3 porsjoner:

9 milde pepperfrukt
1 boks hakkede tomater
4 hvitløksfedd
1 finhakket løk
1 stor neve bladpersille

Noen av råvarene.

Utfordringen, og utgangspunket for denne retten er å få tak i en mild pepperfrukt. Du får den ikke i dagligvarebutikkene, men om du går til tyrkiske lokale butikker vil du finne dem. Desverre er dette bare mulig i de større byene. Jeg går til Oslo sentrum eller Tøyen.

Behold pepperfrukten hel, men kutt av enden og skrap ut frøene.

Sett på grillen på stekeovnen på full varme. Start så med salsaen.

Kok så salsaen i en gryte. Fres først en finhakket løk sammen med en hvitløk.  Ta en boks med oppskåret tomat fra boks og hell i gryten. tilsett så en god neve med fersk persille. Bruk bladpersille og ikke kruspersille. Det kan hende at du trenger 2 boiser med tomat. Kruspersille synes jeg bare er til pynt, og gir ikke mye smak til selve retten. Her synes jeg også dagligvarehandelen er for dårlige, og det er ikke alltid like lett å få tak i bladpersille. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men bladpersille er jo det de bruker mest i resten av Europa. Tenk deg Italiensk mat uten blaspersille... kruspersille vet Italienere antagelig ikke hva er... Kok inn salsaen til den får en fast konsistens. Tilsett salt og pepper.

Strø litt ssalt på pepperbelgene og sett pepperfruktene under grillen til de er lett brendt. Ta dem ut av ovnen og legg 3 på på tallerken. Legg så salsaen på toppen av de grillede pepperfruktene. Ferdig!


Her er den tilbredt. Se de flotte fargene.

En veldig lett og god forrett. Prøv den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar