mandag 30. april 2012

Scampi i Chili og Hvitløksolje

Scampi i hvitløks- og chiliolje kan brukes som fredags-snacks eller som et element i en tapasmiddag. Veldig enkel og lage, og så blir det så godt.

8-12 Rå Scampi avhengig av størrelse
1 Rød Chili
3 Fedd Hvitløk
1/2 dl Olje

Finkutt hvitløk og chili, og mos i en morter. Hell olje i en ildfast skål og bland inn chili og hvitløk. Legg i scampiene, og sett inn i onven som skal være forvarmet til 200 grader. Ha den inne ovnen i ca 25 minutter.






7 kommentarer:

  1. Kjempegodt - og enkelt! Terningkast 6!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! En av mine favoritter. Takker for så bra tilbakemelding!

      Slett
  2. herlig .. brukte denne oppskrifta i dag .. med vanlige kokte reker .. lot oljen men kvitløk og chilly koke i ovnen i ca 10 min. før eg hadde i rekene og lot dei få ca 5-7 minutt også ... nyyyyyyyydelig ,,, men i morga skal vi prøve med scampi /tigerreker ..
    vidunderlig god mat! me gler oss

    SvarSlett
    Svar
    1. Såååå hyggelig å høre at den falt i smak. Dette er også en av mine favoritter. Lykke til med neste forsøk med scampi :-) Håper det står til forventningene.

      Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Spiste dette i Spania, med hvitløksbrød til. Aldeles nydelig! Retten kalles Pil-Pil :-)

    SvarSlett
  5. Ja den heter Gambas Al Pil Pil på spansk, og det bør serveres godt brød eller hvitløksbrød til så, man kan dyppe brødet i den nydelige kraften. Man kan med fordel tlsette juicen fra en lime og paprikapulver. Jeg skal oppdatere siden med de tipsene. Tusen takk for din tilbakemelding.

    SvarSlett