tirsdag 1. mai 2012

Tom Yum


Tom Yum er en asiatisk suppe brukt i Thailand, Malaysia,Singapore og Indonesia. Der er en suppe som bruker mange ingredienser som ikke er så lett tilgjengelig i butikkene i Norge, så bruk gjerne en ferdig Tom Yum-pasta fra en asiatisk butikk som jeg har gjort her. Men har du en asiatisk butikk inærheten, så er det ingen ting som blir bedre enn om man lager den fra bunn.

Har du en enmannshusholdning som jeg, og vil ha en rask, god, varmende og mettende suppe så bruk gjerne den ferdige pastaen. Jeg legger inn begge oppskriftene, en med ferdig Tom Yum pasta, og en helt fra bunn:

Fra bunn for 2 porsjoner:

4 kopper Vann
1 Stor stilk av Sitrongress
3.4 Blader Kaffir Lime
6 Champignon
3-4 Små Thai Chili eller en stor vanlig rød chilly
12 Rå Scampi
3-4 ss Nam Plah, Thailandsk fiskesaus
2 ss Nam Prik (chili pasta)
1 Lime
1 stor neve med Koriander.

Av ferdig pasta:

3 kopper Vann
12 Rå Scampi
6 Champignong
1 Lime
1 ss Nam Plah (fiskesaus)

Kok sammen, og tilsett scampiene til slutt, og server.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar