lørdag 12. mai 2012

Hvitvinsdampete Hjerteskjell

Siden jeg hadde 1/2 kg hjerteskjell igjen etter en spaghetti alle vongole, så ble det til at resten ble spart til dagen etter og dampet i hvithvin. Lett og god kosemat. Har man en sandstrand i nærheten, så kan man prøve å sanke hjerteskjellene selv. De finnes langs hele kysten, og noen steder i store mengder. De ligger nede i sanden på grundt vann. Bruk en rake for å finne dem. La dem ligge i saltvann i noen timer slik at de får renset fra seg sandkorn.

1/2 kg Hjerteskjell
1/2 dl Extra Virgin Olivenolje
1/2 dl hvitvin
3 Fedd Hvitløk
1/2 Rødlok
1/4 Rød Søtpaprika
Fersk gressløk
1 Neve Fersk Bladpersille
Litt Rød Chili

Finkutt hvitløk, rødløk og chili. Fres dette i en gryte med middels varm olivenolje. Kutt samtidig opp paprika, persille og gressløk. Tilsett hvitvinen til oljen og løken, og kok inn til det halve. Tilsett så hjerteskjellene og kok i 5 minutter under lokk. Hell ipersille, gressløk og paprika og bland inn. Kok i ytterligere 1 minutt og det er ferdig


Annonse:

Skalldyr - Leif Mannerström Jesper Lindberg Tomas Yeh Lisa Nestorson Bente-Lill Øygard Terje Øygard


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar