I dag kjøpte jeg 700 gram ytrefillèt som skal holde til tre middager. Jeg starter med denne pizzaen som er basert på tynne skiver av ytrefillèt og scampi. Kankje ikke en tradisjonell italiensk pizza, men jeg lager den allikevel for å prøve ut kombinasjonen. Det er vel da ingen hemmelighet at neste dags lørdagsmiddag blir en ordentlig "surf & turf" da kjøttet er i kjøleskapet og scampien er i fryseren. Søndag blir det biffwok med eggenudler.
Til pizzaen brukte jeg:
Deig:
2 dl Siktet Spelt
0,8 dl Vann
15 gram Fersk Gjær
1/2 ts Salt
Fyll:
200 gram Finskivet trefillèt
1 Skivet Portobellosopp, eller 4 finskivede champignon
3 ss Tomatpurè
5 Cherrytomater
3 Fedd Hvitløk
Oragano
Timian
Kraftkar fra Tingvold ost
Mozarellaost
Bland gjæren ut i lunket vann og bland med mel og salt. la det heve i 30 minutter. Form så en tynn pizzabunn på en plate med bakepapir, og dekk med plast. Strø på mel på overflaten så deigen ikke klistrer seg til plasten. La de heve videre i 1/2 time.
Kok inn tomatpurèen med tomater krydder og hvitløk.
Når deigen er klar, så spre tomatsausen utover bunnen og legg på osten. eg tilsatte også litt blåskimmelost (Kraftkar) for å få mere smak. Roquefort, Gorgonzola eller Norzola kan også brukes, men jeg er blitt "fan" av Kraftkar!
Legg så på soppen, kjøttet og scampiene. Stek i ovnen på sterkeste varme i 10-12 minutter. For å få en sprø pizzabunn, så danderer jeg pizzaen på bakepapiret mens stakeplaten står i ovnen slik at den blir skikkeliv varm. Så sklir jeg stekapapiret med pizzaen over på den varme platen og setter den på nederste rille i ovnen. Har du en pizzastein, så bruk også den.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar