Til pizzaen brukte jeg:
Deig:
2 dl Siktet Spelt
0,8 dl Vann
15 gram Fersk Gjær
1/2 ts Salt
Fyll:
200 gram Finskivet trefillèt
1 Skivet Portobellosopp, eller 4 finskivede champignon
3 ss Tomatpurè
5 Cherrytomater
3 Fedd Hvitløk
Oragano
Timian
Kraftkar fra Tingvold ost
Mozarellaost
Bland gjæren ut i lunket vann og bland med mel og salt. la det heve i 30 minutter. Form så en tynn pizzabunn på en plate med bakepapir, og dekk med plast. Strø på mel på overflaten så deigen ikke klistrer seg til plasten. La de heve videre i 1/2 time.
Kok inn tomatpurèen med tomater krydder og hvitløk.
Når deigen er klar, så spre tomatsausen utover bunnen og legg på osten. eg tilsatte også litt blåskimmelost (Kraftkar) for å få mere smak. Roquefort, Gorgonzola eller Norzola kan også brukes, men jeg er blitt "fan" av Kraftkar!
Legg så på soppen, kjøttet og scampiene. Stek i ovnen på sterkeste varme i 10-12 minutter. For å få en sprø pizzabunn, så danderer jeg pizzaen på bakepapiret mens stakeplaten står i ovnen slik at den blir skikkeliv varm. Så sklir jeg stekapapiret med pizzaen over på den varme platen og setter den på nederste rille i ovnen. Har du en pizzastein, så bruk også den.
Annonse:

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar