tirsdag 15. mai 2012

Insalata Caprese

Caprese er en klassisk italiensk salat fra Campagna og har fått navnet fra øyen Capri, Insalata Caprese (Salat fra Capri). Ingrediensene er enkle; tomater, mozarella, fersk basilikum og olivenolje. Fargene er som det italienske flagget, grønt, hvitt og rødt.

Kutt opp ferske tomater i skiver. Velg gode og modne smaksrike tomater. Kutt skiver av fersk mozarella, helst mozarella buffalo (av bøffelmelk). Legg dette i en lagvis blanding på en tellerken, blandet med blader av fersk basilikum. Tilsett den beste olivenoljen du har, kanskje litt god balsamico, og server. Jeg brukte en olivenolje som er en av mine faviritter, "Gaglia e Vetrice" fra O&Co. En fantastisk olivenolje fra Toscana med mye ettersmak av pepper og grønne smaker. Den hever capresen til nye høyder. Dryss litt ferskkvernet pepper på til slutt.

Caprese er perfekt til forrett, og i Italia severes den stort sett som forrett, selv om de fleste andre salater serveres som siderett. Caprese er mild og fin i smaken, og passer til nesten hva som helst. Det er en av mine favorittsmåretter, og nesten alle liker det.


Annonse:

To grådige italienere - Antonio Carluccio Gennaro Contaldo Chris Terry Bente Rannveig Hansen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar