lørdag 12. mai 2012

Horn

Horn kan brukes til mye, og jeg brukte disse til roastbiff med majones og løk, og røkt Grøstadskinke, også med majones.

1,5 dl Melk
4 dl Siktet Spelt Fra Kvelde Mølle
15 gram Fersk Gjør
25 gram Smør
1/2 ts Salt
1 Egg

Varm opp melken til 37 grader og bland inn gjær og smør, Bland inn mel, og salt og bland sammen. La det heve i 45 minutter. Form deigen til en rund deig, og kutt i 4 biter, et ktuu vertikalt og et kutt horisontalt, slik a bitene blir trekanter. Bruker man dobbel deig, så del i 8 deler. Rull hver del fra den berede ende imot dem smale, og form det  som et horn. La de heve i 40 minutter.. Rull deigene sammen fra den tykke enden til den tynne, og bøy den slik at det blir et horn. Pisk sammen ett egg og pensle hornene, og strø over valmuefrø. Hev i ytterligere 1 time. Stek i 10-12 minutter på 225 grader.


Annonse:

Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom - John Rørdam Pål Rødahl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar