fredag 11. mai 2012

Spaghetti alle Vongole

Dette er en italiensk, napolitansk klassiker. Spagetti med hjerteskjell (Vongole).  Den lages både med og uten tomater, men jeg synes at tomatene gir et fint fargespekter. Dessverre er hjerteskjell vanskelig å få tak i her hjemme, og når du får den så er den veldig dyr. Du kan bruke blåskjell til en tilsvarende rett, men da blir det aldri "Vongole" men "Cozze" (blåskjell), og så blir den også anderledes. Så her er det hjerteskjell som gjelder. Dette er ikke alenemat, siden 1 kg hjerteskjell må kjøpes inn, og det koster over 200 kroner for et nett på 1 kg, men har man gjester er det en god anledning til å servere dette. Jeg bruker halve nettet med skjell, og lar resten hvile i kjøleskapet til dagen etter, slik at jeg kan lage noe annet av de.

Til 2 Personer
0,5 Kg Hjerteskjell
1 dl Extra Virgin Olivenolje
1 dl Hvitvin
1 Sjalottløk
2 Fedd Hvitløk
5 Cherrytomater
1 Liten Chili
1 Neve Fersk Bladpersille
400 Gram Spagetti

Skyll hjerteskjellene i vann, og fjern de som ikke lukker seg om du banker på skallet. Kok opp rikelig med vann med litt salt, og kok spagettien "al dente". Kutt opp sjalottløk, hvitløk og chili, og fres det i olivenoljen i en gryte. Tilsett hvitvinen og kok litt inn. Tilsett så hjerteskjellene og kok til de åpner seg. Kast de som ikke gjør det. Rens hjerteskjellene foruten et knippe som beholder skallet for pynt. Tilsett så tomater og persille og kok inn i 1 minutt.

Når spagettien er ferdig, så heller man av vannet, og blander inn saus og skjell. Bland godt og server.


Annonse:

To grådige italienere - Antonio Carluccio Gennaro Contaldo Chris Terry Bente Rannveig Hansen Skalldyr - Leif Mannerström Jesper Lindberg Tomas Yeh Lisa Nestorson Bente-Lill Øygard Terje Øygard  Italiensk vin - Arne Ronold Thomas Ilkjær Paolo Lolli Finn Årosin Madsen Ole Udsen Arne Ronold  Culinaria Italia - Claudia Piras Ruprecht Stempell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar