Dette er en italiensk, napolitansk klassiker. Spagetti med hjerteskjell (Vongole). Den lages både med og uten tomater, men jeg synes at tomatene gir et fint fargespekter. Dessverre er hjerteskjell vanskelig å få tak i her hjemme, og når du får den så er den veldig dyr. Du kan bruke blåskjell til en tilsvarende rett, men da blir det aldri "Vongole" men "Cozze" (blåskjell), og så blir den også anderledes. Så her er det hjerteskjell som gjelder. Dette er ikke alenemat, siden 1 kg hjerteskjell må kjøpes inn, og det koster over 200 kroner for et nett på 1 kg, men har man gjester er det en god anledning til å servere dette. Jeg bruker halve nettet med skjell, og lar resten hvile i kjøleskapet til dagen etter, slik at jeg kan lage noe annet av de.
Til 2 Personer
0,5 Kg Hjerteskjell
1 dl Extra Virgin Olivenolje
1 dl Hvitvin
1 Sjalottløk
2 Fedd Hvitløk
5 Cherrytomater
1 Liten Chili
1 Neve Fersk Bladpersille
400 Gram Spagetti
Skyll hjerteskjellene i vann, og fjern de som ikke lukker seg om du banker på skallet. Kok opp rikelig med vann med litt salt, og kok spagettien "al dente". Kutt opp sjalottløk, hvitløk og chili, og fres det i olivenoljen i en gryte. Tilsett hvitvinen og kok litt inn. Tilsett så hjerteskjellene og kok til de åpner seg. Kast de som ikke gjør det. Rens hjerteskjellene foruten et knippe som beholder skallet for pynt. Tilsett så tomater og persille og kok inn i 1 minutt.
Når spagettien er ferdig, så heller man av vannet, og blander inn saus og skjell. Bland godt og server.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar