søndag 20. mai 2012

Osso Buco

Osso betyr ben på italiensk, og buco betyr hull. De fleste norske oppskriftene sier Osso Bucco, men det er skrivefeil. Det er bare en "c" i "boco". Det er en klassisk italiensk gryte som består av lammeskank (benet, og marghullet er "buco"). Ben med hull i, kort og godt. Veldig enkelt, og veldig italiensk. Dette er det italienske svaret på franske "boeuf bourgogne. men denne er laget av kalveskank (skiver av forbenet) og kokt med vin, kraft og tomater. Dette gir en helt annen smak enn den franske varianten og er utrolig god. Og denne retten er som fårikål, den er bedre dagen etter.

Osso Buco serveres med "gremolata" som er en blanding av hvitløk, bladpersille og finrevet sitronskall, se eget innlegg for hvordan gremolata lages. Jeg liker å servere den med ris eller risotto. Jeg velger sopprisotto fra Superbra til denne, fodi jeg ikke hadde noen steinsopp tilgjengelig og i tillegg er den lett å lage. Mye billigere blir det også. Retten blir dyr nok som den er om ikke man skal kjøpe tørket steinsopp. Jeg liker også å bruke rødvin i stedet for hvitvin, men det er hvitthvin som er det originale.

For 2 Porsjoner:

1 Pakke med 4 skiver Lammeskank
2 Bokset mer Hermetiske Tomater
5 Fedd Hvitløk
5 Grovskivete Gulrøtter
2 Grovskivete Persillerot
Oragano
Timian
3 dl Kjøttkraft
4 dl Hvitvin
1 Pakke Steinsopprisotto
Salt og Pepper
Gremolata (se eget innlegg)

Kutt over skinnet på skivene med kalveskank på flrre steder, slik at det ikkke krymper når man steker og deformerer kjøttstykket. Skivene med kalveskalk rulles i hvetemel og stekes brune. Legg kuttete gulrøttter og persillerøtter i bunnen av en stor gryte. Legg et lag med 2 skiver lammeskank, og så et nytt lag med grønnsaker og hvitløk, og så resten av lammeskanken. Tilsett oksekraft, tomater, hvitvin og litt salt og pepper. Kok på lav temperatur i 3 timer.

1/2 time før det er ferdigkokt, så kok risottoen etter opprkrift på pakken. Server kalveskanken med risotto og gremolata.


Annonse:

To grådige italienere - Antonio Carluccio Gennaro Contaldo Chris Terry Bente Rannveig Hansen Italiensk vin - Arne Ronold Thomas Ilkjær Paolo Lolli Finn Årosin Madsen Ole Udsen Arne Ronold Culinaria Italia - Claudia Piras Ruprecht Stempell


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar