onsdag 9. mai 2012

Blinis med godt tilbehør

Blinis er russiske pannekaker som i Russland har blitt ensbetydende med tilbehør til russisk kaviar. Men her skal jeg bruke litt billigere varianter med lodderogn, røkelaks og andre godbiter. De har kanskje mere til felles med små sveler enn pannekaker, og man bruker gjær til heving i motsetning til vanlige pannekaker, og de skal stekes tykke.

Til Blinis:

2,5 dl Melk
10 gr Fersk Gjær
2 Egg
3 dl Hvetemel
3 ss Smeltet Smør
1/4 ts Salt

Tilbehør:

1 glass Rød Lodderogn eller Ørretrogn
1 glass Svart Lodderogn
1 beger Seterrømme eller Cremè Fraìche
1 Rødløk
1 Hakket Eggeplomme (Hardkokt)
Gressløk

Skill eggeplommene og eggehvitten fra hverandre. Varm opp melken til ca 37 grader og bland inn gjæren, og tilsett mel og salt og rør sammen. Smelt smøter og avkjøl før du tilsetter den til deigen. Slå ned eggeplommene med eg gaffel og tilsett deigen. La deigen heve i 1 time. Pisk så eggehvitten stiv, og løft den inn i deigen. La den heve i 30 minutter til.

Varm en stekepanne til middels til sterk varme og stek blinisene i smør. La de være ca 5-6 cm i diameter og 0,5-1 cm tykke. La de bli gyldne på begge sider. Legg de så til avkjøling.

Tradisjonell russisk kaviar serveres med rømme, hakket løk, finhakket kokt eggeplomme og selvfølgelig kaviar. Her bruker jeg lodde- og ørretrogn. Varier også med røkelaks, reker, gressløk, dill majones i stedet for rømme til rekene, kamchatkakrabbe, sjøkreps, hummer. Bruk fantasien. Man kan også bruke sild, rakfisk, rå laks, gravet laks eller kveite osv. osv. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Dandèr blinis'ene på tallerkener eller serveringsfat.

Her er det ferdige resultatet. Jeg kjøpte lodderogn fra Fiskemannen fordi det var billig på Kiwi, og de smakte OK, men jeg synes at de har bommet helt på fargen på den røde. Prøv med ørret- eller lakserogn i stedet, så vil det se mye bedre og friskere ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar