tirsdag 14. oktober 2014

Lett Fiskegrateng

Fiskegrateng er god gammeldags mat, og smaker kjempegodt. Jeg lager ofte en enkel variant uten egg. Egg vil gjøre smakenn litt fyldiger, og gratengen litt luftigere. Men jeg synes denne er like god, og så slipper man de ekstra kaloriene som egget tilfører.

170-200 gr. Torsk
2 ss Smør
3 ss Mel
ca. 2 dl Lettmelk
2 "Blomster" av Blomkål
1/4 Revet Muskatnøtt
Revet Jarlsbergost
Rever Parmesan

Smelt smør i en kasserolle, og rør inn melet litt etter litt samtidig mens du rører godt. Tilsett så melken litt etter litt til det blir en ganske tykk hvit saus. Rør godt underveis slik at den ikke klumper seg. Ha i revet parmesan, pepper og muskat, og rør inn. Ta sausen bort fra varmen. Jeg bruker engangs aluminiumsformer til å steke gratengen i. Det er perfekt for små posjoner. Hell sausen i formen, og tilsett fisk og blomkål. Vend dette sammen. Topp med revet Jarlsbergpst, og stek på 200 grader i 30 minutter eller til osten får en fin brun farge. Jeg velger å ikka ha brødsmuler på gratengen. Server med en god salat og revete gulrøtter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar