Lager man tacokrydder selv, så har man full kontroll på ingrediensene. Ingen smaksforskerker og ikke sukker. Pluss at en del av krydderene kan man knuse selv i en morter, så beholder man aroma. Liker man den ikke så sterk, så reduser mengden av chili og cayenne. Løk- og hvitløkspulver kan også reduserer eller sløyfes. Når man steker kjøttdeigen til tacoen, så tilsetter man krydderet når kjøttet beginner å bli stekt, og det er væske i pannen. Kok den inn til kjøttet er ferdig. Siden dette er en ganske sterk krydderblanding, så bør man starte med 1-1,5ss pr. 400 gr. kjøttdeig.
Oppskriften gir ca. 4 spiseskjeer, og er nok til 800gr kjøttdeig. Jeg liker den sterk, så jeg bruker 2 ss. pr. 400 gram kjøtt.
4 ts Malt Spisskummin, eller knus hel i morter
2 ts Salt
1 ts Cayennepepper
1 ts Chilipulver eller knuste Chiliflak
1 ts Hvitløkpulver
1 ts Løkpulver
1 ts Malt Koriander
1 ts Tørket Oregano
1 Stjerneanis knust i morter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar