mandag 30. juli 2012

Kylling "Nuggets" og Asiatisk Dipsaus

OL i London har begynt, og da er det godt med litt kosemat foran TV'en. Jeg fikk lyst på "Chicken Nuggets" eller kyllingnuggets, og da lager jeg en asiatisk dipsaus som tilbehør. Vil man gjøre dipsausen enklere, så kan man blande "sweet chili sauce" med litt soyaolje. Eller kanskje servere med begge dippene?

Kylling "Nuggets" (2 pers):

3-4 Kyllinglår eller 2 filèter
2 Egg
1 dl Hvetemel
1 ss Soyaolje
2 ts Bakepulver
1 ss Maizena
1 liter Frityrolje

Dipsaus:

2 dl Vann
4 ss Soyasaus
2 ss Hoisinsaus
1 ss Østersaus
1 ss Svart Bønnesaus
2 ss Sukker
1 fedd Finhakket Hvitløk
Litt finhakket rød chili
Litt revet Ingefær eller Galangalrot
2 ss Maizena

Start med å lage ferdig dipsausen. Bland alle ingrediensene til sausen, rør godt og kok den opp til den tykner.

Ben ut kyllinglårene, og kutt opp kjøttet i passende biter til å fritere. Bland sammen frityren ved å piske et egg inn med saoyaolje. Tilsett så Hvetemel bakepulver og maizena, og bland bodt sammen til en røre.

Varm opp frityroljen til litt over middels varme. Ikke bruk for varm olje, da kyllingen ikke får tid til å bli gjennomstekt før frityren blir svidd. Jo mindre biter av kylling man bruker, jo høyere varme kan man bruke. Høyere varme gir sprøere "nuggets". Bland kyllingstykkene inn i frityrrøren, og frityrstek til de blir gyldne.

La kyllingen renne av seg frityroljen på et fat med kjøkkenpapir, og server de lunkne sammen med varm dipsaus.


Annonse:

Thaimani - Terje Ommundsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar