lørdag 25. februar 2012

Laksemousse med guacamole

Dette er en veldig enkel forrett eller tapasrett å lage. I tillegg smaker den veldig godt. Bruker man lite chili, så passer den også som tilbehør til en velkomstchampagne, sammen med andre småretter.

Ingredienser:

Laksefilèt.
Avocado
Chili
Cherrytomater
Litt salt og pepper.

Beregn mengden av råvarene ut i fra bruken og antall persjoner. Denne brukte jeg 1/2 avocado, 2 cherrytomater og ca. 100 gram laksefillèt. Laksemoussen skal være rå, så kjøp laks av sushikvalitet. Salma, Frøya eller Finest er bra for dette.

Skjær laksen i biter og legg den i en stavmixer eller foodprocessor. Tilsett litt salt og pepper. Mos den til en fin mos. Hvis du vil ha litt mere smak i moussen, så tilsett litt wasabi eller ferskrevet ingefær.

Lag guacuamole av avocadoen, med noen cherrytomater og litt fersk chili. Bland i en stavmixer til en mos.

Anrett i et lite glass eller et lite plastbeger. Legg laksemoussen i bunn, og guacuamolen på toppen. Topp det med noen fine slicer av fersk chili. Server med en liten slank teskje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar