Scampi i hvitløks- og chiliolje kan brukes som fredags-snacks eller som et element i en tapasmiddag. Veldig enkel og lage, og så blir det så godt.
8-12 Rå Scampi avhengig av størrelse
1 Rød Chili
3 Fedd Hvitløk
1/2 dl Olje
Finkutt hvitløk og chili, og mos i en morter. Hell olje i en ildfast skål og bland inn chili og hvitløk. Legg i scampiene, og sett inn i onven som skal være forvarmet til 200 grader. Ha den inne ovnen i ca 25 minutter.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kjempegodt - og enkelt! Terningkast 6!
SvarSlettJa, ikke sant! En av mine favoritter. Takker for så bra tilbakemelding!
Slettherlig .. brukte denne oppskrifta i dag .. med vanlige kokte reker .. lot oljen men kvitløk og chilly koke i ovnen i ca 10 min. før eg hadde i rekene og lot dei få ca 5-7 minutt også ... nyyyyyyyydelig ,,, men i morga skal vi prøve med scampi /tigerreker ..
SvarSlettvidunderlig god mat! me gler oss
Såååå hyggelig å høre at den falt i smak. Dette er også en av mine favoritter. Lykke til med neste forsøk med scampi :-) Håper det står til forventningene.
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettSpiste dette i Spania, med hvitløksbrød til. Aldeles nydelig! Retten kalles Pil-Pil :-)
SvarSlettJa den heter Gambas Al Pil Pil på spansk, og det bør serveres godt brød eller hvitløksbrød til så, man kan dyppe brødet i den nydelige kraften. Man kan med fordel tlsette juicen fra en lime og paprikapulver. Jeg skal oppdatere siden med de tipsene. Tusen takk for din tilbakemelding.
SvarSlett