lørdag 3. november 2012

Baguette På Spelt

Jeg har eksperimentert en del med å bake baguetter, men det blir aldri helt bra. Jeg så en oppskrift i D2 (Dagens Næringsliv) som brukte rugmel og hvetemel. Jeg ble inspirert og tenkte at jeg skulle legge om oppskriften til å bare bruke fint speltmel, og resultatet ble ganske bra.

Oppskrifter er:

4 dl Siktet Spelt fra Kvelde Mølle
1,8 dl Ekstra Lett melk
1/4 pakke Fersk Gjær
1 ss Mørk Sirup
1 ts Salt

Temperer melken til 37 grader, og bland det inn men melet. Tilsett salt, sirup og gjær og bland godt sammen. Elt i 5 minutter og hev i 30 minutter.

Form deigen som en baguette, og legg den på en bakeplate. Hev under klede i 1 time. Kutt noen skjær i brøder med en tapetkniv.

Stek i 20 minutter på 200 grader.

Brødet ble ikke en tradisjonell baguette, men ble veldig godt. Spiste det med moden brie, og det passet utmerket. Sirupen satte en mørk farge og smak som passet brien, men det hadde ikke passet like bra til f.eks. reker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar