Dette er en veldig lett rett å lage, og den blir alltid vellykket bare man ikke steker den for lenge. Sennep og honning gir en deilig og spennende smak. Kyllingfilèten blir alltid veldig saftig bare man ikke steker den for lenge. Perfekt alenemat. Bruk en god Dijonsennep og flytende akasiehonning, så er denne retten garantert i boks. Jeg hadde denne kyllingfilèten i kjøleskapet etter at jeg lagde "Kylling Hunan" i forrige post. For en alenehusholdning holder en kylling til 3-4 middager, pluss at man får et par desiliter god kraft.
1 Kyllingfilèt
3 ts Dijonsennep
2 ts Akasiehonning
Litt Salat
1/3 Søtpaprika
1-2 Reddiker
1 ts Wasabi og Sesam krydderblanding fra Santa Maria
Olivenolje
Balsamicoeddik
Bland sammen sennep og honning. Legg filèten i en liten ildfast form og smør den inn med sennepsmarinaden. Legg godt med marinade på toppen. Strø over krydderblandingen, og stek alt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Skjær paprika og reddik i fine skiver, og bland sammen salaten. Hell på litt god olivenolje og balsamicoeddik.
Når kyllingen er ferdig stekt så tar jeg og dekker formen med aluminiumsfolie, og lar den hvile i 10-15 minutter. Så er alt klart for servering. Bruk stekesjyen som saus. Man kan også bruke lår i denne oppskriften, men da må de steke i ca. 25 minutter.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar