Helstekt kylling er enkel mat, og her lager jeg en chilimarinert variant for å få en smakfull kylling.
1 Hel Rå kylling
1/2 Søtpotet
1 Hvitløk
1 Rødløk
1 Bunt Persille
Crispisalat
2 Tomater
3 Reddiker
Marinade:
1 Sitron
2 Røde Chili
1 Hel Hvitløk
3 ss Paprikapulver
1 ss Cayennepepper
1 Terning Ingefær (2x2 cm)
2 ts Svart Pepper
1 ts Hvit Pepper
Start med å blande sammen ingrediensene til marinaden. Skjær av
skallet på sitronen. Bland avt sammen i en foodprosessor eller stavmicer
til en fin konsistens. Ha kyllingen i en plastpose og tilsett
marinaden. Gni marinaden godt inn på skinnet, i buken og gjerne under
skinnet der man kommer til. La kyllingen marinere i posen i flere timer.
Legg
kyllingen i en ildfast form sammen med feddene fra en hel hvitløk. La
skallet være på feddene. Del den halve søtpoteten i to båter og legg i
formen sammen med kyllingen. Stek på 180 grader i ca. 1 time eller til
steketermometeret viser 65 grader. Stikk gæjrne en spiss kniv inn mellom
lår og skrog. Er saften som renner ut helt blank, så er den
ferdigstekt. La kyllingen hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i
serveringsbiter.
Lag en salat av persille, crispisalat, tomat, rødløk og reddiker. Server kyllingen med stekesjy, salat, hvitløksbåter og søtpotet.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Likte marinaden veldig godt, men prøvde denne med kyllingfilet. Det ble tørt :/ Må nok bruke hel kylling neste gang.
SvarSlettHei Martin,
SlettHyggelig å se at du er inne nå og da på bloggen. Det er faktisk lettere å få til en saftig kyllingfilèt enn en saftig hel kylling. Når du steker en hel kylling, så blir filèten raskere ferdig stekt enn lårene slik at noen deler av kyllingen blir saftig, og andre dler blir ofte litt tørre. For å få en saftig kyllingfilèt gjør du slik:
Legg filèten i en liten ildfast form, og stek den i 10-12 minutter på 200 grader i ovnen. Når den er ferdig så dekker du til formen med aluminiumsfolie, og lar den hvile i 10 minutter. Du vil bli overaskert over hvor saftig den blir, og du trenger ikke å kjøpe dyr Stangekylling for å få et bra resultat. Jeg kjøper alltid vanlig hel kylling fra Prior.
Et tips er å kjøpe en hel kylling, skjære av filètene og lårene, for så å bruke de hver for seg til flere middager. Kok så kraft på skroget, så får man deilig kraft i tillegg som man kan bruke i sauser eller suppe. Da holder en kylling til 4 middager for en person.
Lykke ti!
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett