Ingredienser:
5 rødbeter
2 ts sennepsfrø
2 stjerneanis
Noen nellikspiker
1/2 dl sukker
1 dl 7% eddik
Frisk, ny norsk rødbete. Kortreist og så søt og god, men undervurdert til mat.
Jeg kokte rødbetene hele i 30 minutter, og samtidig kokte jeg oppbevaringsglasset i rent vann. For å ha de lenge vil jeg gjerne ha de så sterile som mulig.I laken som var igjen så beholdt jeg ca 3 dl, og helte inn eddik, sukker, og la inn nilliksprikerene, sennepsfrøene og stjerneanisen. Jeg kokte det inn i ca 3 minutter.
Samtidig tok jeg 2 plastposer på hendene for å unngå å bli lilla, og gned av skallet og groen på endene. Så kuttet jeg opp rødbetene i skiver. De største skivene delte jeg i to. Så helte jeg på den kokte laken. Jeg prøvde å få med mye av sennepsfrøene, men ungikk å få med nellikspikerere og anisen da laken luktet ganske sterkt av disse fra før.
Jeg gleder meg til rødbeter i tiden fremover. Fantastisk farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar