Jeg elsker fisk, og en coulis på gulrot passer nesten all fisk. Det er egentlig gulrotmos med et fancy navn. Kjøper du fersk toskefilet i et lite stykke og grønsakene enkeltvis, så blir dette en god, sunn og billig middag. Jeg ville bruke resten av torskefileten til sashimi en annen dag, så jeg kjøpte Strøm torskeloin, og da bir det en del dyrere. Fløten kan man droppe hvis man vil, og da blir dette en veldig mager middag. Du kan også trekke torsken i vann for å unngå stekefett.
Til en person:
1 porsjonsstykke torsk
2 gulrøtter
Litt fløte
1 Rødbete eller andre grønnsaker
Gressløk
Start med å koke grønnsakene. Når gulrøttene er møre, så lager man en mos av dem. Enten med stavmikser eller en manuell moser. Jeg bruker det siste, og lar den forbli litt grov. Jeg blander litt fløte mosen. Rødbeten kokes hel og kuttes til et fint porssjonsstykke, eller kuttes i skiver eller staver.
Torsken stekte jeg på lav varme i en stekepanne.
Anrett og pynt med finkuttet gressløk, og legg ved en skive sitron.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar