fredag 24. august 2012

Kraft på Oksehaler

Kraft kokt på oksehaler må vel være den beste kraften man kan få. Det kan brukes til suppe og sauser, og gir en mye bedre og rikere kraft enn en ferdigkjøpt buljong. I tillegg kan man kontrollere saltinnholdet i motsetning til ferdig buljong.

Jeg kokte kraft på 3 kilo oksehaler, 2 løk, 4 gulrøtter, 1 sellerirot og 5 hvitløksfedd.

Start med å steke oksehalene i en langpanne i ovn på 250 grader i en time. Hell litt vann i langpannen slik at kraften som dannes under stekingen ikke koker inn og blir svidd.

Kok opp 4 liter vann med grønnsakene og tilsett grønnsakene. Kok opp og tilsett de stekte oksehalene. Pass på å ha med all kraften fra stekingen. Kok alt sammen i 4 timer under lokk på middels varme og man har en utrolig god kraft som man kan bruke med en gang, eller fryse til en senere.

Oksehalene før steking, og som gir deilig kraft


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar