fredag 8. februar 2013

Terteskjell

Terteskjell forbinder jeg med 80-tallet, men det er godt og bør komme på menyen. Det er ganske enkelt å lage, og ikke så dyrt heller, Jeg kjøpte fiskepudding i løsvekt i ferskvaredisken på en Meny, og noen frosne reker i løsvekt. Bruk mye reker, for da blir det så mye bedre. I tillegg trenger man bare en boks med erter, melk, mel og selvfølgelig terteskjell. Terteskjell kan man også lage selv. Det hele koster kanskje 40 kroner. Det man trenger er for en porsjon er :

150 gr. Fiskepudding
ca. 30 Frosne Reker
1/4 Boks erter

Saus:
50 gr. Smør
50 gr. Hvetemel
1 dl. Melk

Start med å lage en hvit saus. Bruk ca. like mengder smør og mel. Smelt smøret i en liten kasserolle,og rør inn melet litt etter litt til det klumper seg. Tilsett melken litt etter litt under kraftig omrøring til det blir en fin konsistens på sausen. La det småkome på lav varme i 5 minutter. Tilsett biter av fiskepudding, erter og reker. Server det på terteskjellene.


Annonse:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar