Jeg kjøpte en hel rå kylling. og laget suppe på kraften og den ene fillèten. Jeg liker asiatiske supper, så jeg tar med noen asiatiske smaker.
Kraften lager jeg på alt avskjær fra kyllingen, etter å ha skåret av fillètene og lårkjøttet. Jeg tar bort alt skinn og synlig fett, og koker kraft på resten sammen med løk, gulrot, litt selleri, purre, hvitløk og litt chili. Etter å ha kokt kraften 2 timer, siler jeg av kraften og kaster resten.
Selve suppen lages slik:
1 Kyllingfillèt
1/3 Liter Kyllingkraft
1/2 Løk
1 cm Ingefærot
3 Fedd Hvitløk
1/2 Rød Chili
1/2 Rød Søtpaprika
1/2 Sitrongress
1 ss Thai Fiskesaus
1 ss Soyasaus
Stek finkuttet løk, hvitløk, chili og ingefærot en kaserolle med litt olje. Hell på kyllingktaften, og legg i et knust sitringress. La det småkoke i 10 minutter før du tar bort sitringresset. Smaksett med fiske- og soyasaus. Kutt fine, tynne stenger avsøt paprikaen, og tilsett de bare noen minutter før servering.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar