Prosciutto er italiensk spekeskinke, gjerne fra Parma. Man kan også bruke spansk Serranoskinke. Dette er en veldig god variant av Pizza, og jeg lagde denne som en fradagskos. Jeg topper den med ruccolasalat. Man kan gjerne ha på ristede pinjekjerner og parmesan, men jeg hadde ikke det på kjøkkenet i dag. Jeg brukte:
Pizzadeig:
2 dl Hvete-, eller Speltmel (Jeg brukte Florsiktet fra Kvelde Mølle)
0,8 dl Vann
1/2 Pose Tørrgjær
1 ts Salt
2 ss Olinemolje
Fyll:
1/2 Boks Hermetiske Tomater (Bruke en god en!)
3 ts Tomatpurrè
2 ts Oregano
2 ts Merian
2 Fedd Hvitløk
Litt Snøfrisk
4 Skiver Parmaskinke
1 Kule Mozarella
En Håndfull Ruccolasalat
Start med å blande de tørre ingrediensene for deigen. Tilsett så olje og temperert vann. Elt godt til deigen er smidig. La det stå til heving i en time.
Finkutt hvitløken, og ha i en varm liten kasserolle og stek til deb er blank og frigjør gode aromaer. Tilsett så tomatene, oregano og merian. Ka det koke inn på lav varme i ca. 1 time.
Når pizzadeigen har hevet nok, så form den til en pizza på en stekeplete med godt med hvetemel så den ikke fester seg til platen. Smør Snøfrisk på deigen, men unngå kantene. Smør så utover tomatsausen og legg på skiver an Mozarella. Stek den på nederste rille i stekeovnen på full temperatur. Jeg stekte den i 8-9 minutter på 300 grader. Ta pizzaen ut av ovnen og legg på fire skiver med parmaskinke. Topp med ruccolasalat, og server.
Annonse:
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
fredag 4. oktober 2013
Pizza Prosciutto
Etiketter:
Hvitløk,
Italiensk,
Olivenolje,
Ost,
Parmaskinke,
Pizza,
Salat,
Serranoskinke,
Tomat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar