fredag 31. januar 2014

Kylling Yakitori

Yakitori er japanske små grillspyd som kan brukes som forrett, fingermat eller hovedrett. Bruker man det som ivedrett er det godt å kombinere ulike typer grillspyd med kjøtt, kylling og fisk. Oppskriften er for to porsjoner eller fire små. Skal du ha en prosjon, så bruk bare ett av lårene:

600 gr. Kyllingkjøtt Fra Lår (2 Lår fra Stange)
1 Vårløk
1 Rød Søtpaprika
1 dl. Soyasaus
1/2 dl. Sake
1/2 dl. Mirin Saus
2 ss. Sukker
1/2 dl. Teriakysaus

Bland sammen en marinade av soyasaus. sake, mirin og sukker. Kutt opp kyllinglårene i passende stykker, og legg kjøttet i marinaden i kjøleskapet for 5-10 timer. Legg små grillspyd av tre i vann slik at de ikke blir brent under grilling. Kutt opp vårløk og paprika i passende biter. Tre på så kylling, vårløk og paprika på grillspydet, og pensle på teriakisaus (helst teriaki av den tykke typen). Grill hver side i 5 minutter på en grill eller i ovn under grillelement.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar