500 gr. Kyllinglever
70 gr. Panchetta (eller bacon)
1/2 Løk
3 Fedd Hvitløk
2 dl Fløte
50 gr. Smør
2 Egg
4 Tørkede Aprikoser
2 ts. Kapers
1 ts. Salt
1 ts. Pepper
2 ts. Malt Muskat
1 ts. Spisskummin
En god neve frisk timian
Kutt løk og hvitløk i fine biter og stek i godt smør i en stekepanne, Når løken er blitt blank, så har man i kylligngleveren og steker på middels varme. Når den er gjennomstekt så tilsettar man alle de andre ingrediensene, foruten eggene. Knekk eggene i en bolle for hurtigmixeren, og tilsett så leverblandingen. Kjør den til en fin masse. Ha massen så i en passende form. Jeg brukte 3 ganske små ildfaste former. Stek i vannbad i langpanne i 40 minutter på 170 grader. Avkjøl, og pynt med smeltet smør eller aspikk med friske urter, sopp, sylteagurk eller lignende. Jeg brukte aspik blandet inn i konsentrert kyllingkraft.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar