Jeg elsker pizza. Det er lett å lage, og er velsmakende kosemat. Jeg lager den alltid med tynn bunn og steker på høy temperatur. Denne varianten med kylling vil jeg skal være litt sterk, og tar derfor på både rød chili og jalapenos. Jeg starter med en klassisk pizzadeig:
2 dl Hvetemel eller Finmalt Speltmel
0,8 dl Vann
2 ts Tørrgjær eller 15 gr. Fersk Gjær
2 ss Olivenolje
1 ts Salt
Bland alt det tørre. Hvis man bruker fersk gjær, så los den opp i lunket vann. Tilsett olje og vann, og bland godt sammen. Elt deigen i 10 minutter for hånd eller 5 minutter i maskin. La deigen heve i 40 minutter. Mens deigen hever, så lager man pizzasausen:
1/2 Boks Knuste Tomater
2 Fedd Hvitløk
1/2 Neve Basilikum
1 ss Olivenolje
Finhakk hvitløken og stek den blank i olivenolje i en liten kasserolle. Tilsett finhakket basilikum og tomatene. Kok det på middels varme i 20-30 minutter. Forbered så fyllet:
1 Kyllingfillèt
3 Aromasopp
2 Fine Skiver Av Rødløk
2 ss Jalapenos
1/2 Rød Chili
1 Mozarella
Når deigen er ferdig hevet, så form den som en ball, og spre den utover et pizzapapir på en stekeplate. Forsøk å få den så rund som mulig. Legg på pizzafyllet og finkuttet kylling, sopp, løk og chili. Legg først på skiver av mozarella og så på resten av fyllet. Chili og jalapenos skal være finnhakket. Stek så i 12-13 minutter i en varm ovn, gjerne 300 grader.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar