fredag 25. januar 2013

Blomkålsuppe

På en kald vinterdag er en suppe godt å kose seg meg. Supper er ofte lette og raske å lage, og passer veldig godt til en enmannshusholdning. Samtidig er det godt og ikke mist veldig billig mat.

Jeg følger nesten aldri oppskrufter, men henter litt ulike ideèr fra oppskrifter og blander sammen. Så målene er sånn passe unøyaktige, men jeg prøver med frem. Jeg brukte ikke kraft i denne, men vann og en buljongterning. Bruker man kraft, så er det kylling- eller grønnsakskraft som gjelder.

For blomkålsuppen trenger man:

1 Liten Blomkål
3 dl Vann/Kraft
2 dl Melk
1 dl Fløte
3 ss Olivenolje
Litt Timian
Litt Bacon

Kok opp vannet og kutt blomkålen i bitte små biter. Kok blomkålen i noen minutter sammen med timian, og tilsett melk, fløte og olivenolje. I mellomtiden sprøsteker man små baconterninger som legges på til slutt.

Når blomkålen har kokt i 5-6 minutter til, så kjøres massen fin med stavmikser. Server i suppeskål, legg baconet på toppen og hell litt mere olivenolje på som pynt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar