Det er lenge siden jeg har spist pasta, så nå gjorde jeg innkjøpp til et par pastaretter. Så det blir pasta denne helgen. En god pastarett kan gjøres utrolig billig, som denne arrabiataen. Den inneholder ingen dyre ingredienser som kjøtt eller skalldyr, og er i tillegg utrolig god. Arrabiata skal være sterk. Den skal smake mye, selv om ingrediensene er enkle. Det man trenger er:
1 Løk
1 Sjalottløk
3 Fedd hvitløk
1 Boks Tomater
1 Neve Fersk Basilikum
3 ss Olivenolje
1-2 ts Tørket Chili
Spaghetti
Parmesan
Kutt opp løk, sjalottløk og hvitløk. Stek det blankt og mykt i en liten gryte. Tilsett så tomatene, chili og finhakket basilikum. La alt koke under lokk på lav varme i 2-4 timer. Jo lenger den koker, jo berdre blir den.
Kok opp vann med litt salt i, og kok pastaen etter instruksene på pakken. Når den er "al dente", så hell av vannet. Bland inn tomatsausen, og la det blandes godt over lav varme i et par minutter. Server med revet parmesan og finkuttet fersk basilikum.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar