Etter å ha laget en budjettmiddag på fredag med spaghetti arrabiata, trår jeg til med en eksklusiv spaghettirett på lørdag. Spaghetti frutti de mare. Jeg fikk tak i små freske blekksprut, store gambas reker, noen scampi. Allt kjøpt i løsvekt i freskvaredisken. I tillegg et nett med blåskjell.
"Frutti de mare" betyr havets frukter, og noen gode butikker har slike råvarer i løsvekt slik at man ikke må kjøpe så mye av alt. Så gode og dyre butikker gjør faktisk denne retten billigere. Scampi kostet 15 kroner, blekksprut 12, båskjell 29, men gambas'en var dyr, ca. 50 kroner. Men jeg kommer rundt hundrelappen for retten, og det er mye mindre enn på en restaurant.
Kok først spaghettien i saltet vann.
Stek 1 løk, 4 fedd hvitløk og 2 sjalottløk til de blir blanke og møre i en stor kjele. Hell over 2 dl hvitvin og krydre med alt og pepper. Legg i finkuttede blekksprut, scampi, blåskjell og gambas. Tilsett 1 dl fløte og 1 dl hvitvin. Krydre med salt og pepper, kok inn i et par minutter. Bruk gjerne også finhakket bladpersille. Jeg brukte finhakket vårløk.
Bland alt sammen, og server.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar