fredag 21. juni 2013

Andebryst Med Rødvin- og Appelsinsaus

Jeg kjøpte en hel and og delte opp slik at jeg fikk to fine brystfilèter. Resten av anden brukte jeg til å lage andeconfitt (fettet og lårene) og koke deilig kraft av resten av skråget.

Andebryst er deilig mat som er lett å lage. Man trenger:

1-2 Andebryst
1 Stor Potet
1/2 Stor Tomat
Agurk
3 dl Rødvin
3 dl Appelsinsaft (3 apprlsiner)
Timian
Salt og Pepper

Jeg starter med å lage potetene og så sausen. Del poteten i båter, krydre med salt og timian, og stek på 180-200 grader i 30 minutter. Kok inn rødvin  og appelsinsaft til ca 1/4. Smak eventuelt til med litt sukker, salt og pepper.

Skjær skinnet på andebrystene i et rutenett slik at ikke skinnet bøyer brystet under steking. Stek brystet 4 minutter på skinnsiden og så 2-3 minutter på den andre siden. Pass hele tiden på konsistensen. Brystet må ikke begynne å kjennes hardt ut når man trykker på det. Da blir det for mye stekt. Ta det av varmen mens det ennå er mykt. La brystet hvile i 10 minutter. Skjær brystene i skiver på ca. 1/2 cm, og server med sausen, grønnsaker og poteter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar