Per person:
1 Stykke Strøm Torsk (ca. 250-300 gr per person)
2-4 Små Poteter (Nypotet eller Amadine)
3/4 dl Olivenolje Extra Virgin
1 ts Dijon Sennep
3 Vårløk
1/2 Løk
1 Neve Gressløk
1 Neve Frisk Bladpersille
1 ts Hvitvinseddik
Litt Salt
Noen Dråper Sitron
Kok potetene, og la de kjøle litt ned. Del de små potetene i 4 deler. Bland olivenolje, sennep, salt, sitron og hvitvinseddik. Bland godt, og rist gjerne blandingen i en flaske eller liknende. Kutt opp Vårløk, løk, bladpersille ig gressløk i fine biter og bland det med potetene. Hell på oljedressingen og bland godt med fingrene, og så er potetsalaten ferdig. Stek fisken på middels varme til den akkurat er gjennomstekt. Server, og pynt fisken med litt gressløk. Jeg bruker ingen former for saus eller smørsjy på fisken. Den blir så saftig at den trenger ikke mere tilbehør enn potetsalaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar